Fredrick Andréason

Information om lektioner och kurser: Träna

Hej, jag är 32 år och jag har spelat golf i över 20 år och har en passion för pedagogik, fysik och teknik. Utbildat mig har jag, bl.a. via PGA, där jag mellan åren 05 – 08 gick TU-tränarutbildning. Efter det har jag även vidareutbildat mig och certifierat mig som, Svensk idrotts-fystränare via riksidrottsförbundet och gått utbildningen STU Spelarutveckling, via PGA och SGF. Förutom stor passion för golf så har intresset för fysisk träning alltid funnits sen jag körde Hockey och Thaiboxning. Jag tränar idag själv kontinuerligt allt från cirkelträning, innebandy till tyngdlyftning.

Sedan 2010 har jag varit PRO på Jarlabanke GK och driver mitt egna företag; Bättre Golf. Idag har jag huvudsakligen tre uppdragsgivare; Jarlabanke GK, Kista Golfcenter och Huvudstadens Golf. Förutom dessa uppdrag ger jag privatlektioner, vintertid på Ullna Indoor, och arrangerar golfresor till Spanien och Portugal tillsammans med Golf Plaisir och Golf world travel.

Har ni några frågor eller funderingar ang. er golf så tveka inte att höra av er.

Fredrick Andréason Golfinspiratör och PGA Professional

073 993 55 63 – fredrick.a@pgasweden.com

Utbildningar, kurser och certifieringar

2016 Gick på 2 dagars utbildning med Trackman på Sollentuna GK och Ullna indoor.

2015 Bioswingdynamics work shop under två dagar på PGA National med Mike Adams och EA Tischler. Väldigt intressant information som Mike och EA delade med sig av. Bla hur vi med ett antal fysiska screenings kan få fram vad för teknik som ev. passar spelarens fysik.

2015 Aim-point greenläsning med David Leet på PGA National

2015 The Wedge and Driver projekt med Andrew Rice på PGA National

2015 Stack and Tilt work shop med Andy Plummer på Golfcenter Danderyd

2015 GL 1 Praktik utbildarutbildning gällande golfäventyret på Arninge GK

2013-2015 STU Elit (Specialtränarutbildning) av PGA och SGF. Utbildningen var under 2 år och var uppdelade i 6 delar och handlade om spelarutveckling från junior till elit.

2012 Gick på 2 dagars utbildning med Trackman nere på PGA National.

2012 Gick på Vinnandeförening tillsammans med styrelsen och vissa nyckel personer i Jarlabanke GK. Under 5 tillfällen fick vi lära och diskutera om verksamhetsplanering.

2010-2011 Gick Idrottens Fystränarutbildning FTU på Bosön i regi av  Riksidrottsförbundet. Utbildningen bestod av 20 föreläsningsdagar, teoretiska och  praktiska hemuppgifter och slutprov. Klassen var blandad och vi tillsammans representerade över 20 olika idrotter. Och blev efter praktiskt och teoretiska prov Certifierad idrotts-fystränare.

2010 FAR (Fysiskaktivitet på recept) utbildning på Bosön. Blev certifierad FAR-ledare.

2008 Gick en Ledarskapskurs Jag AB av Kjell Enhager, Magnus Kull och David Lega.

2008 Gick en VTU (vidaretränareutbildning) TPI Titleist Performance Institute som handlade om Fysiska orsaker till Tekniska resultat.

2008 Färdig med den treåriga Golftränarutbildningen TU (1 600 tim) av PGA och SGF  och blev PGA Club Professional.

2007 Gick en VTU (vidaretränareutbildning) FASGOLF (Funktionellt anpassad rörelsestyrka för golf). En 3 dagars kurs med baskunskaper i golfteknik och fysiologins betydelse vid problemlösningar i teknik. Utbildningen hölls av Lars Hägglund PGA, Robert Möller Naprapat och Anders Lindsjö Fystränare (fd. Olympisk tyngdlyftare)

2005 Började på den Treåriga Golftränarutbildningen TU av PGA och SGF och blev PGA Qualified Trainee.

2004 TAU Tränarassistentutbildning av PGA och SGF på Bosön och blev PGA Trainee.