
WEB-FRÅGAN APRIL 2021 
 
Spelaren har rätt att hålla upp en näsduk för att se vindriktningen. 
 
Sant 
 
Falskt 
 
86 personer röstade.  
52 personer (61%) svarade Sant och  
34 personer (39%) svarade Falskt. 
 
Rätt svar är Falskt 
 
Regel 4.3a(2)/I säger: 
En spelare som håller upp en näsduk i luften för att enbart se eller 
bedöma vindriktningen bryter mot regel 4.3. Allmän plikt är då 2 pliktslag.  
Gör spelaren det vid ytterligare ett tillfälle som inte är sammankopplat till  
det första tillfället är spelaren diskvalificerad.  
 
Detta var en litet klurig fråga men nu vet du att man inte ska vifta med näsduken 
i onödan när man spelar en tävlingsrunda i golf. 
 

 

WEB-FRÅGAN MAJ 2021 
 
En kraftig vindby orsakar att en spelares boll rubbas på green 
innan hen haft en chans att markera, lyfta och återplacera bollen. 
Spelaren måste återplacera sin boll på den ursprungliga punkten. 

 
Sant 
 
Falskt 
 
Lycka till! 
 
/Ted 
 
Nästa webfråga kommer 1 juni 2021. 


