
WEB-FRÅGAN JUNI-JULI 2022  
 
Vilken påföljd? 
 
Spelarens boll i bunkern är synlig och identifierad. När spelaren i 
slagspel tar bort ett löst naturföremål i bunkern rubbas bollen.  
Spelaren återplacerar bollen.  
 

a. 2 pliktslag 
b. 1 pliktslag 
c. Ingen plikt 

  

Nu var det litet lättare ska det sägas. Web-frågan har denna omgång 
fått betydligt flera rätta svar 
 
Rätt svar är b) 
Domslutet är 1 pliktslag och detta kan man läsa om i Regel 9.4d och 
Regel 15.1b 
  
128 svar kom in (jättebra!) 
  
60% svarade rätt (bra!) 
25% trodde att det inte var plikt och resterande gissade på att det var 2 
pliktslag.  
  
Snyggt jobbat till de 60% som svarade rätt 
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

WEBB-FRÅGAN AUGUSTI-SEPTEMBER 2022 
 
Augusti-Septembers regelfråga är följande: 
Den här är litet klurig. Lycka till! 
  
En spelare ska ta lättnad i sidled från ett rött pliktområde. Den enda 
platsen som bollen kan droppas inom 2 klubblängder och som inte är 
närmare hål är precis utanför gränsen till pliktområdet på spelfältet.  
Spelaren droppar bollen som stannar inom lättnadsområdet men han 
måste stå i pliktområdet när han slår sitt slag. Han spelar bollen. 
  

1.  Ingen plikt 
2. 1 pliktslag  
3. 2 pliktslag 
4. Spelaren är diskvalificerad 

 
Lycka till ! 
 
/Ted 
 
Nästa webfråga kommer i oktober 2022. 


