
 

     JUNI 
 

WEBFRÅGAN 2017 
 
VINNARE VID UTLOTTNINGEN AV EN GOLFHANDDUK:  
 

   INGEN HADE RÄTT SVAR  
(av de som skickat mail till kansli@jarlabankegk.se) 

 
 
Fråga juni:  
I en slagspelstävling återplacerar spelaren sin boll på green. Strax 
därpå kommer en vindpust som gör att bollen börjar att rulla för att 
sedan stanna intill hålet. Spelaren återplacerar bollen och puttar sedan. 
 
 

  Rätt svar: 2 pliktslag 

 
 
Decision 18-2/7 
Spelaren får ett pliktslag enligt regel 18-2 och innan han slår sitt nästa 
slag, ska han återplacera bollen där den stannade intill hålet. Om han 
inte gör det får han totalt två pliktslag. 
 
Se definition ”utomstående” sid 42 i regelboken 
”som utomstående räknas en domare, en markör, en observatör  
och en forecaddie. Varken vind eller vatten räknas som något 
utomstående.  
 
 
Hemsidan: Svara på web-frågan. Maila även ditt svar till 
kansli@jarlabankegk.se senast den sista i månaden. 
Om du svarat rätt är du med i utlottningen av en golfhandduk. 
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