Grönt Kort Information och priser

Grönt kort utbildning 2022
2020 lanserades ”Nya Gröna Kortet” i hela Sverige och med det nya, digitala utbildningsmaterialet, blir introduktionen till golfen enklare.
Vi på Jarlabanke Golfklubb bedriver Grönt Kort-kurser som en heldagskurs med praktiska moment och en teoretisk banvandring vid ett separat tillfälle. Efter avslutad kurs så erbjuds ett brett utbud av fortsatt träning på klubben. Vi tror att träning över tid och att kontinuerligt kunna utveckla och förbättra sin golf, precis på samma sätt som man tränar och utvecklas i andra idrotter, är den rätta vägen.

På våra nybörjarkurser går våra tränare igenom grunderna för spelet, de olika golfslagen och det som behövs för att kunna klara sig på banan. inga förkunskaper behövs!
Våra nybörjarkurser följer Svenska Golfförbundets direktiv. Vi är noga med att du som ny golfare, känner att du har tillräckligt med kunskap och erfarenhet för att efter genomgången kurs kunna spela hål 1-6 på våran 9 hålsbana Prästgården. När du där klarat 30 slag har du klart med grönt kort hcp 54 MED ETT GILTIGT MEDLEMSSKAP. Glöm inte att vi hjälper dig gärna och spela väl!

I UTBILDNINGEN INGÅR:
• Introduktionskurs praktik samt banvandring vid separat tillfälle
• Möjlighet att låna klubbor under kursen
• Rabatt och specialerbjudande på utrustning och startpaket i samband med kurstillfället
• Prova på SPEL I 30 DAGAR PÅ JBGK (PRÄSTGÅRDS BANAN) medlemskap 30 dagar på Jarlabanke GK med fritt spel på 6-håls banan. Därefter erbjuds du olika typer av medlemskap

Pris: 1 995:-

BOKNING ONLINE HÄR

Kurs datum Praktik (behöver förbokas)
Sön 10 april kl 10:00-13:00 (Fredrick)
Lör 30 april kl 9:00-12:00 (Fredrick)
Lör 7 maj kl 9:00-12:00 (Lars)
Lör 14 maj kl 9:00-1200 (Lars)
Lör 21 maj kl 9:00-12:00 (Fredrick)
Lör 28 maj kl 9:00-12:00 (Fredrick)
Lör 4 juni kl 9:00-12:00 (Lars)
Lör 11 juni kl 9:00-12:00 (Fredrick)
Lör 18 juni kl 9:00-12:00 (Fredrick)

Vägen till Grönt kort/Hcp. 54 i 2 steg
1. Bli medlem och gå kurs eller ta lektioner med Fredrick tränare/Pro
2. Spela Prästgården hål 1-6 på 30 slag eller färre. Slaggolf max 8 slag/hål. Ronden spelas tillsammans med någon som har ett aktivt golf-id samt hcp 54 eller lägre. Lämna in scorekortet till Inger på kansliet eller mail bild av scorekort till fredrick.a@pgasweden.golf
– Efter steg 1 och 2 så har du hcp 54 dvs grönt kort. För att därefter sänka ditt hcp behöver du registrera 9, 12 eller 18 hålsronder via min golf. Vi hjälper gärna till!

KURSEN

Extra tillfälle banvandring genomgång av regler i praktiken på banan
Tis 10 maj kl 19:00-20:00 (Fredrick)
Tis 17 maj kl 19:00-20:00 (Fredrick)
Tis 31 maj kl 19:00-20:00 (Fredrick)
Tis 14 juni kl 18:00-19:00 (Fredrick)

Bokas via BOKADIREKT.SE

Testa på att spela på banan
Nu så snart efter kursen som möjligt gå ut och testa på att spela på banan. Vi rekommenderar främst att du spelar hål 1-6 på Prästgårdsbanan i början. Dessa hål är kortare där du lär dig grunden dvs slå rakt och att få bollen i hål. Första gångerna bör du spela med någon som har mer erfarenhet än du själv, sen när du känner dig trygg får du även gå ut och övningsspela själv på banan. Om du önskar gå med någon av oss andra medlemmar i klubben så hör av dig till Inger på kansliet så förmedlar hon kontakt.

Vill du gå Introduktionsrunda med Fredrick våran tränare
På en introrunda ligger i första hand fokus på golfetikett vilket kan delas upp i 3 delar: Säkerhet, Skötsel (normalt slitage av banan) samt skyndsamhet (speltempo). Det som även kommer under spelets gång är regler och enklare speltaktik (val av mål och klubba). Scorekort är valfritt. Om du vill räkna dina slag så är även vi markörer åt dig, vilket innebär att du kan sänka ditt hcp.
En introrunda är 50 min lång och kostar 500 kr/spelare Glöm inte att slå lite bollar på rangen och putta innan rundan.

Fler lektioner utav Fredrick bokning sker via BOKADIREKT.SE

Med vänlig hälsning,