
WEB-FRÅGAN JANUARI – MARS 2022 
 
En spelare lagar en skada på green som förorsakats av en sten som 
varit pluggad i greenytan. 
 
A, Ingen plikt, helt OK att ta bort stenen 
 
B, 1 pliktslag 
 
C, Spelaren får ta lättnad och kan placera bollen så att den inte störs  
av stenen, dock ej närmare hål. 
 
D, 2 pliktslag 

 
Rätt svar är a. (Ingen plikt) 
Regel 13.1c (sidan 70 i regelboken) 
 
66 % svarade rätt denna gång. Bra jobbat! 

 
 

WEB-FRÅGAN APRIL-MAJ 2022 
 
I slagspel placerar spelaren en klubba på marken för att hjälpa honom 
att rikta in sig när han tar sin stans. Efter att ha riktat in sig och innan 
han slår sitt slag tar han bort klubban. 
 
Domslut? 
 

a. Spelaren får ingen plikt 
b. Spelaren får ett slags plikt 
c. Spelaren får två slags plikt 

 
Lycka till! 
/Ted 
 
Nästa webbfråga kommer 1 juni 2022 


